6D Tape – ITSEHOITOPAKETIT
6D Tape – ITSEHOITOPAKETIT 6D Tape – ITSEHOITOPAKETIT 6D Tape – ITSEHOITOPAKETIT

6D Tape – ITSEHOITOPAKETIT

6D Tape Oy
0,00 €
Sisältää alv. 24 %

Valitse alta haluamasi itsehoitopaketti nähdäksesi hinnan!

Määräalennus
Alennusprosentti
+ 10 kpl
20%
+ 5 kpl
10%

Ainutlaatuinen 6D Tape -kahvateippi 

kivun, arpien ja turvotusten itsehoitoon

Kudoksen aktivointi kahvoista painamalla, nostamalla ja kiertämällä kuudessa eri liikesuunnassa edistää aineenvaihduntaa ja nesteiden virtausta. Lääkäreiden, terapeuttien ja käyttäjien suosittelema suomalainen innovaatio. Kolme erilaista itsehoitopakettia, jotka sisältävät hoito-ohjeet sekä valmiit 6D Tape -kahvateipit:

  1. Rintaleikkauksen jälkeisen arven ja käsien turvotusten itsehoito.
  2. Polven nivelrikon, kivun ja turvotuksen itsehoito.
  3. Tennis- ja golfkyynärpään itsehoito.

  

Lisäksi 6D Tape -teippiä on saatavilla 5 m rullana.

Soveltuvuustutkimus osoittaa, että 6D Tape-hoidolla on vaikutusta, sillä se edistää imunesteen eli lymfan virtausta soluvälitilasta imusuonistoon. Tutkimusmenetelmä perustui NIRFLI kuvantamiseen (Near Infrared Fluorescence Lymphatic Imaging), jossa fluoresenssia injektoidaan kudokseen ja fluoresenssin liikenopeutta ja kulkua imusuonissa videokuvataan reaaliaikaisesti (Belgrado et.al., Lymffis-lehti 2/2019).

Fysio-ja lymfaterapeutti Katja Ristimäki kertoo kokemuksiinsa perustuen, että 6D Tape on potilaille hyvä aktiivisen itsehoidon väline turvotusten ja kiristävien leikkausarpien hoidossa (Lymffis-lehti 1/2019).

 Käyttäjän kertomaa: ”Minua on aikaisemmin elämässäni merkittävästi haitannut tenniskyyrpäävaiva melkein vuoden ajan: Ei apua lääkärikäynneistä, eikä fysioterapeutin antamista harjoitteista. Nyt vaiva uusiutui, mutta onneksi löysin 6D Tapen ajoissa. Sen aktiivisella käytöllä vaiva oli täysin poissa alle kuukaudessa.” –toimitusjohtaja Espoosta.

Käyttäjän kertomaa: ” Tausta: 30-vuotias nainen, rintasyöpä, rintakudos poistettu molemmilta puolilta, korvattu silikoni-implanteilla.

Leikkauksen jälkeen rintojen ja rintakehän alueelle kehittyi monenlaisia ongelmia. Syntyi ihonalaista arpikudosta, rintojen iho jumittui silikoneihin ja ihonalaiset kudokset (uskoakseni faskiat) kiristyivät paljon. Tämä aiheutti kireyden ja paineen tunnetta alueella, aiheutti hartia- niska- ja olkakipuja ja pienensi liikeratoja. Ei turvotus, tai lymfaongelmia.


Havaintoja ja kokemuksia 6D-teippauksesta:

Alussa ongelmien hoitona olivat aktiivinen venyttely, liikkuvuusliikeet ja fysioterapia. Noin neljä-viisi kuukautta leikkauksen jälkeen tutustuin 6D-teippaukseen. Aktiivinen venyttely ja fysioterapia auttoivat jossain määrin, mutta käsittely 6D-teipillä toi tervetulleen lisäavun ongelmien hoitoon ja teki suuren vaikutuksen.


Teippien avulla pystyin käsittelemään ongelma-alueita helpommin kuin ilman teippejä. Alueiden käsittely käsin on raskasta ja vaikeaa, mutta kahvoista on helppo ottaa kiinni ja mobilisoida moneen suuntaan. Kireänkin ihon saa käsittelyyn, kun taas ilman teippejä ihosta ei saanut hyvää otetta.Erityisesti ihon nostaminen ja eri suuntiin vetäminen on ollut teippikäsittelyn lisähyöty.

Käsittelyiden myötä kudos on pehmeämpää ja joustavampaa ja iho liikkuu viikko toisensa jälkeen enemmän. Kahdesta isosta arvesta toinen vaaleni teippihoidolla merkittävästi ja nopeasti. Toinen arpi, joka on todella ohuella iholla, ei ole vaalentunut yhtä paljon.

Mikä tahansa käsittely pehmentää tiukkaa kudosta, mutta 6D-teipillä käsittely on tehokkaampaa, ja helpompaa kuin ilman teippiä, ja todella edullista verrattuna esim. fysioterpiakäynteihin.

Kun teipit on hoidettavalla alueella, ne muistuttavat itsestään ja käsittely tulee tehtyä useammin.

Teippien leikkaaminen ja asentaminen oli helppoa. Teipistä ei ole syntynyt mitään iho-ongelmia, ei edes ärsytystä tai punoitusta, vaikka normaalisti jo pari tuntia paikallaan oleva laastarikin aiheuttaa oireita.

Leikkauksen jälkeen fysioterapeutille pääsee Suomessa vaihtelevasti. Yhden potilaan leikkauksen jälkeisiin turvotus- ja kudosongelmiin on käytettävissä parhaimmillaankin rajalliset resurssit. Itse olen saanut mahdollisuuksien mukaan fysioterapiaa ongelmiini kiitettävästi julkisella puolella ja jatkan vielä yksityisellä. Koen kuitenkin, että aktiivinen omahoito; hieronta, venyttely ja ongelma-alueiden käsittely ovat tarpeen fysioterapiakäyntien välissä ja niiden jälkeen. Enää ei tarvitse odottaa, että jumi kehittyy sietämättömäksi, vaan matalan kynnyksen omahoito on helppo toteuttaa, eikä fysioterapeutin käsittelyyn välttämättä taritse varata aikaa.

Fysioterapeutin kanssa on arveltu, että kudokseni tuskin palautuvat entiseen kuntoonsa, kuten leikkauksen jälkeen on tyypillistä. Tavoitteena on normaalit liikeradat, kiristämätön kudos ja liikkuva iho. Säännöllinen käsittely ja venyttely auttaisvat varmasti eniten, mutta kiristys ongelma-alueilla viimeistään kertoo, että nyt on taas tarve avata jumeja ja silloin tulee tartuttua 6D-teippirullaan.

Olen käyttänyt 6D-teippiä myös esim. kipeiden polvien alueelle, josta pitkään jatkunut kipu hellittikin viikon "teippinitkuttelun" ja muun venyttelyn myötä.

Tuotekortin liitteet -välilehdeltä löytyy käyttöohjeet!


Tutustu lähemmin valmistajan kotisivuilla https://6dtape.com/?lang=fiPaino:
200 g